Het is nu officieel. Zinvol is een stichting

Geplaatst op:

Zinvol heeft een professionaliseringsslag gemaakt. Jorien Schippers, als geestelijk verzorger betrokken vanaf het eerste uur: ‘We zijn een stichting geworden met de ambitie om er te zijn voor iedereen die thuis woont en behoefte heeft aan een goed gesprek over de wezenlijke vragen van het leven. Vragen die ontstaan na een ingrijpende gebeurtenis, of juist in het verstrijken van de tijd.’.

Samenwerkingspartners
De geestelijk verzorgers van Zinvol werken nauw samen met de drie huisartsen zorggroepen in het Stadsgewest Breda. Kitty van de Ven, voormalig voorvrouw van Zinvol en momenteel bestuurslid van de stichting: ‘We hebben het afgelopen jaar geïnvesteerd in het vergroten van ons netwerk van verwijzers. Het komend jaar gebruiken we om de contacten met gemeenten aan te halen. Ons streven is dat Zinvol dé partner wordt voor zingevingsvragen.’ levensvragen’.

Overigens is Zinvol er ook voor professionals in de zorg, zowel individueel als in teamverband, met scholing, begeleiding en advies. Jorien Schippers: ‘In onze scholing helpen we collega-zorgverleners om existentiële vragen bij cliënten te herkennen en te erkennen. Dat alleen maakt dat cliënten zich gehoord en gezien voelen. En dat is waar wij als Zinvol voor staan: ruimte geven aan levensvragen.’

Scroll naar boven