Zinvol ten tijde van Corona

Zinvol ten tijde van Corona

Het Coronavirus houdt de wereld in zijn greep. In ieders leven veranderingen, nieuwe vragen en bij veel mensen zorgen en ongerustheid. Het is stiller dan gewoonlijk. Nog stiller dan gewoonlijk misschien. Een stilte die onrust en angst kan oproepen: wat gaat er gebeuren? Is de zorg voor mij in gevaar, of van mijn geliefden? Vanzelfsprekende dagprogramma’s liggen stil, voorgenomen plannen en afspraken zijn afgeblazen, lege dagen in het verschiet. Minder, veel minder fysieke contacten. Er wordt veel van ieder van ons gevraagd: geduld, flexibiliteit, omgaan met onzekerheid, loslaten van het vertrouwde.

Veel vragen, waar niet zomaar een antwoord op komt. Vragen die tijd kosten om over na te denken, om woorden voor te vinden. Zinvragen, levensvragen. Het kan een steun zijn of gewoon wat lucht geven om dan met iemand te praten. 

ZINVOL biedt begeleiding bij zin- en levensvragen. Wij zijn er ook nu voor u, om te luisteren naar de vragen die opkomen tijdens deze onzekere en moeilijke tijd, om deze vragen samen te verkennen. Wat roept deze situatie bij u op aan gedachten en gevoelens? Wat kan helpen om deze tijd zo goed mogelijk door te komen? Hoe bewaar je of vind je rust nu er zoveel op je afkomt in deze coronacrisis? Hoe en met wie kan je gevoelens van boosheid, angst en verdriet delen zonder ze te vermenigvuldigen?

Onze geestelijk verzorgers en gespecialiseerde vrijwilligers komen doorgaans bij u thuis. Daar zijn we nu terughoudend in om de verspreiding van het virus zo goed mogelijk in te dammen, maar dat betekent niet dat we er niet voor u kunnen zijn. Juist nu u extra geconfronteerd wordt met de kwetsbaarheid en broosheid van het bestaan, willen we doorgaan met ons werk.

We hopen dat u zich niet alleen voelt staan, maar verbonden, ook als dat fysiek niet mogelijk is.